
       
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

COMMONWEALTH OF PENNSYLVANIA
 

DEPARTMENT OF HUMAN SERVICES 

BUREAU OF HUMAN SERVICES LICENSING
 

Personal Care Homes (55 Pa.Code Chapter 2600) 


Q/A - Regulatory Clarifications – November 2014 
The clarifications and interpretations below will remain on the Department’s web site until 

the information is included in the next updated Regulatory Compliance Guide (RCG). 

Regulation: § 2600.25(h) – Resident-Home Contract 

Question: Is an operator permitted to “close” a personal care home 
for the holidays if the operator goes on vacation? 

ANSWER: No. The regulation states that the service needs addressed 
in the resident’s support plan shall be available to the resident every day of 
the year. Therefore, a personal care home may not “close” for a holiday and 
must provide for the service needs to residents in accordance with their 
respective support plans. 
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