
       
 

 

 

 
 

 
 

 

 
   

  

  
 

 
  

 

 

 

 

 

  

COMMONWEALTH OF PENNSYLVANIA
 

DEPARTMENT OF HUMAN SERVICES 

BUREAU OF HUMAN SERVICES LICENSING
 

Personal Care Homes (55 Pa.Code Chapter 2600) 


Q/A - Regulatory Clarifications – February 2015 
The clarifications and interpretations below will remain on the Department’s web site until 

the information is included in the next updated Regulatory Compliance Guide (RCG). 

Regulation: § 2600.253 – Record Retention and Disposal 
(a) The resident’s entire record shall be maintained for a minimum of 3 years following the 
resident’s discharge from the home or until any audit or litigation is resolved. 
(b)  Records shall be destroyed in a manner that protects confidentiality. 
(c)  The home shall keep a log of resident records destroyed on or after October 24, 2005. 
This log must include the resident’s name, record number, birth date, admission date and 
discharge date. 
(d)  Records required under this chapter that are not part of the resident records shall be 
kept for a minimum of 3 years or until any audit or litigation is resolved. 

Question: How long does staff record documentation need to be kept 
once a staff person leaves the home’s employment?   

ANSWER: Staff documentation such as educational documentation 
relating to § 2600.54, direct care staff training course & competency test 
documentation, medication administration course documentation, criminal 
background checks, and any referral information should be kept for a 
minimum of 3 years following the staff person’s separation from the home or 
until any audit or litigation is resolved.  
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