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COMMONWEALTH OF PENNSYLVANIA 
DEPARTMENT OF PUBLIC WELFARE 

BUREAU OF HUMAN SERVICES LICENSING 
Child Residential and Day Treatment Facilities (55 Pa.Code Chapter 3800) 

 
Q/A - Regulatory Clarifications – September 2014 

The clarifications and interpretations below will remain on the Department’s web site until 
the information is included in the next updated Regulatory Compliance Guide (RCG). 

 

Regulation: § 3800.132(a) – Fire Drills 
An unannounced fire drill shall be held at least once a month. 

Question: On a campus setting, can a fire drill conducted in a 
building that does not hold a license be counted towards the monthly fire 
drill? For example, would a fire drill held in the school, cafeteria, dining hall, 
or gym, be counted as a monthly fire drill? 

ANSWER:  Only fire drills held in the residential portion of the 
licensed setting will be reviewed in order to measure compliance with § 
3800.132(a).  If the school, cafeteria, dining hall, gym, etc. is located in the 
same building as the bedrooms, it is considered part of the residential 
setting and would count as a monthly fire drill. The Department recommends 
that in addition to monthly fire drills in the residential settings, that homes 
also hold monthly fire drills in other buildings on campus to which children 
have access.  

 

  


