PARENT/CARETAKER LETTER
NOTIFICATION OF REVISION TO IN-HOME CARE POLICY

IMPORTANT - PLEASE READ

Dear Parent/Caretaker:

Our records show that your children receive subsidized child care in your home. The
Department of Public Welfare has changed the rules and payment rate for in-home child
care settings.

Changes to the in-home child care rules include:

1. You may only use in-home care between the hours of 9:00 ~.m. and 6:00 a.m. or

2. Ifyour child is seriously ill and vour child’s health/saf .y wo !d be jeopardized 1f
care is provided outside of your home.

3. Ifyou request in-home care for your seriously 1l ch’.d, you must give the Child Care
Information Services (CCIS) a statement from y ur liceised physician that verifies
your child 1s seriously ill.

4. Anin-home provider must:

*  Pass CareCheck.

*  Assure that there is-onhone tha’ allows the provider to make calls.

*  Not live in the san. nom' as you or your children who are receiving care.
*  (Give the € CIS atte 1dance information monthly.

5. The parent/carctaker must self-certify, subject to 18 Pa. C.8. § 4904 (relating to
unsworn falsification to authorities), that s’/he will pay at least the minimum wage of
$5.15 per hour to the provider for for each hour of child care.

6. The CCIS will give the parent/caretaker money each month to pay the provider for
child care. The CCIS will pay a child care rate based on the type of care, age of the
child and the county in which you live.

Sincerely,

CCIS of County

cc provider





