
       
 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

  
  

 
 

 
 

 
 

COMMONWEALTH OF PENNSYLVANIA
 

DEPARTMENT OF HUMAN SERVICES 

BUREAU OF HUMAN SERVICES LICENSING
 

Personal Care Homes (55 Pa.Code Chapter 2600) 


Q/A - Regulatory Clarifications – March 2015 
The clarifications and interpretations below will remain on the Department’s web site until 

the information is included in the next updated Regulatory Compliance Guide (RCG). 

Regulation: § 2600.25(a), (b) – Resident-Home Contract 
§ 2600.25 -  
(a) Prior to admission, or within 24 hours after admission, a written resident-home contract 
between the resident and the home shall be in place. The administrator or a designee shall 
complete this contract and review and explain its contents to the resident and the resident’s 
designated person if any, prior to signature. 
(b)  The contract shall be signed by the administrator or a designee, the resident and the 
payer, if different from the resident, and cosigned by the resident’s designated person if 
any, if the resident agrees. 

Question: Can a Power of Attorney (POA) sign the resident-home 
contract for the resident?   

ANSWER: Yes; if the POA document allows it, the POA can sign 
binding contracts on behalf of the resident. However, the resident must first 
be given the opportunity to sign for themselves unless the resident is not 
competent. A notation must be made indicating the resident was given the 
opportunity to sign.  

Regulation: § 2600.227(h) – Development of the Support Plan 
§ 2600.227(h) - If a resident or designated person is unable or chooses not to sign the 
support plan, a notation of inability or refusal to sign shall be documented. 

Question: Does a home need to have a witness when notating that a 
resident either refused or was unable to sign the support plan?   

ANSWER: Yes; two witnesses are needed when notating that a 
resident either refused or was unable to sign the support plan. 
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